WEGETARIAŃSKI BIO

*ANDECHSER Kefir 1,5% tł. (500g) - BIO *

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 4104060024931
    Producent: ANDECHSER
  • Doskonały produkt wzmacniający witalność, który pochodzi z kontrolowanych ekologicznych gospodarstw. Posiada kultury kwasu mlekowego, drożdże kefirowe i niską zawartość tłuszczu – tylko 1,5%. Wygodne opakowanie daje możliwość ponownego zamknięcia. Wyróżnia się śnieżno białym kolorem, łagodnym i lekko kwaskowatym smakiem oraz gładką, zawiesistą konsystencją.

    Niskotłuszczowny Kefir 1,5% tł.

    Doskonały produkt wzmacniający witalność, który pochodzi z kontrolowanych ekologicznych gospodarstw. Posiada kultury kwasu mlekowego, drożdże kefirowe i niską zawartość tłuszczu – tylko 1,5%. Wygodne opakowanie daje możliwość ponownego zamknięcia. Wyróżnia się śnieżno białym kolorem, łagodnym i lekko kwaskowatym smakiem oraz gładką, zawiesistą konsystencją.

    Skład: ekologiczny kefir o zawartości tłuszczu 1,5% (ekologiczne mleko chude o zawartości 1,5% tłuszczu, kultury bakterii kefirowych).

    Producent: Andechser

    Masa netto: 500g.

    Pochodzenie: Niemcy

    Wartość odżywcza w 100g:
    wartość energetyczna: 183kJ / 44kcal;
    białko: 3,4g;
    węglowodany: 4,1g;
    tłuszcz: 1,5g.


    Certyfikacja: DE-ÖKO-001 rolnictwo UE

    DE BY 117 EG

    Wyprodukowano przez Andechser Molkerei Scheitz GmbH D-82346 Andechs Niemcy. Dystrybucja w Polsce: PPH Temar Sp. j., ul. Tartaczna 34, 40-749 Katowice (PL-EKO-03 COBICO).

    Informacje dodatkowe:

    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8ºC.

    Termin przydatności do spożycia:
    nie krótsza niż 7 dni.

     

    Przepis

    Zielone placuszki z natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim
     Zielone placuszki z natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim

    Przepyszne placuszki, które są kwintesencją zdrowia – zwłaszcza jeśli doda się do nich czosnku niedźwiedziego. Jeśli go nie masz, możesz pominąć ten składnik i po prostu wykorzystać ulubione zioła.

     

    SKŁADNIKI:

    • 1 szklanka listów natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego i bazylii (jeśli nie masz czosnku niedźwiedziego, użyj więcej natki)

    • garść liści bazylii, lubczyku, koperku lub innych ziół

    • 1½ szklanki mąki orkiszowej lub owsianej

    • 1 jajko od kury z wolnego wybiegu

    • ½ szklanki kefiru

    • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę

    • 1 łyżka soku z cytryny

    • ½ łyżeczki sody oczyszczonej

    • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

    • ulubiony olej roślinny do smażenia

    WYKONANIE:

    Listki natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego i bazylii umyj i osusz na sicie. Wrzuć je do miksera (użyj końcówki z nożami) i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Całość zmiksuj. Podgrzej patelnię o grubym dnie, wlej olej. Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na rumiano. Usmażone placuszki wykładaj na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

     

    Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości. Przepisy na cztery pory roku".