BIO

*ORGANIC Masło ekologiczne extra osełka (170g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907667874164
Produkt wysokotłuszczowy (o zawartości tłuszczu mlecznego nie mniej niż 80% i nie więcej niż 90%), otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki, o niewiększej zawartości wody niż 16%.

Masa netto: 170g

Producent: Organic Farma Zdrowia, Polska.

Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE, PL 28151605 WE

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni C

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni

Przepis

Babka wielkanocna ucierana
Babka wielkanocna ucierana

Wilgotna puszysta, lekka jak piórko – taka powinna być idealna babka wielkanocna. Do jej pieczenia najlepiej użyć ekologicznej mąki, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz naturalnego, dobrej jakości masła.

SKŁADNIKI:

 

WYKONANIE

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W mikserze ubij białka dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Ostrożnie przełóż ją do innej miski. Utrzyj masło z żółtkami, a następnie dodaj słodzik, cukier z prawdziwą wanilią, sok z cytryny, skórkę otartą z cytryny oraz 2-3 łyżki skórki pomarańczowej (resztę wykorzystasz później). Przesiej i wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ekstrakt migdałowy i całość dokładnie wymieszaj.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".