WEGETARIAŃSKI BIO

*Masło ekologiczne extra osełka (170g) - ORGANIC MARKET (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907667874164
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Produkt wysokotłuszczowy (o zawartości tłuszczu mlecznego nie mniej niż 80% i nie więcej niż 90%), otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki, o niewiększej zawartości wody niż 16%.

    Masło ekstra osełka ekologiczna - Zawartość tłuszczu: 82%

    Masa netto: 170g

    Producent: Organic Farma Zdrowia, Polska.

    Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE, PL 28151605 WE

    Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni C

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni

    Przepis

    Kimchi kanapka z kurczakiem
    Kimchi kanapka z kurczakiem

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.

    Składniki:

    ● 6 trybowanych udek z kurczaka

    ● 3 łyżki sosu sojowego

    ● 1 łyżka miodu

    ● 100 g masła

    ● 100 g mąki pszennej

    ● 2 jajka

    ● 150 g panko (lub bułki tartej)

    ● olej - do smażenia

    Sos sojowy mieszamy z miodem i dokładnie obtaczamy w nim kurczaki. Następnie obsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju, przekładamy do głębokiej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia i dodajemy 100 g masła. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 120 C przez 3 godziny. Gotowe mięso studzimy, zdejmujemy skórę i panierujemy. Do trzech osobnych talerzy dodajemy kolejno: 100 g mąki, 2 rozkłócone jajka i 150 g panko. Panierujemy kurczaki po kolei w mące, jajku i panko. Smażymy na głębokim tłuszczu do mocnego zarumienienia.

    Do podania:

    ● 4 bułki do burgerów dobrej jakości

    ● 200 g Old Friends Kimchi

    ● Kimchi majo

    ● 2 pomidory

    ● 1 sałata rzymska

    Podjemy z dobrej jakości bułkami, kimchi, kimchi majonezem, pomidorem i rzymską.

    Kimchi majo:

    Składniki:

    ● 1 jajko

    ● szczypta soli

    ● szczypta pieprzu

    ● 2 łyżki soku z Old Friends Kimchi

    ● 1 łyżeczka soku z cytryny

    ● kropla sosu sojowego - opcjonalnie

    ● około 200-250 ml oleju np. rzepakowego lub winogronowego

     

    Do wysokiego, wąskiego naczynia dodajemy jajko, sól, pieprz oraz olej i miksujemy blenderem ręcznym (nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy). Na koniec dodajemy sok z kimchi i cytrynę i krótko miksujemy tylko do połączenia.