BIO FOOD Ogórki kiszone (700g) - BIO
Kod: 5905933486790
Producent: BIOFOOD
Ogórki kiszone - BIO
Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza świeżych ogórków jest niewielka, lecz są cenne ze względu na smak i zawartość wielu związków o charakterze zasadowym, co korzystnie wpływa na trawienie i odkwasza organizm. Kiszone ogórki sprzyjają lepszemu przyswajaniu potraw i wzbogacają florę bakteryjną jelit. Są one dostatecznie silnymi czynnikami wywołującymi wydzielanie soków żołądkowych. Pomagają również w usuwaniu nadmiaru wody z organizmu i dlatego znajdują zastosowanie w dietach odchudzających.
Dodatkowo, jedna z bakterii biorących udział w procesie kiszenia, wytwarza dużo witaminy C, której pozbawione są surowe ogórki.
Więcej
Masa netto: 700 g
Masa netto po odsączeniu: 400 g
Producent: BIO FOOD
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Tajlandia
Składniki: ekologiczne ogórki kiszone, ekologiczne przyprawy (czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, koper, GORCZYCA ), sól
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 57/13
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 57/13
Węglowodany (g): 2,5
- w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 0,5
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
- w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 0,5
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Białko (g): 0,8
Sól (g): 2,3
Sól (g): 2,3
Alergeny: gorczyca
Certyfikat BIO: PL-EKO-07-04494
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Jajka faszerowane pastą twarogową
Składniki:
- 4-6 jajek ugotowanych na twardo
- 200 g twarogu
- 2 łyżki śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego
- 2 ogórki kiszone
- 1-2 łyżeczki tartego chrzanu
- ½ pęczka koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka przekrawamy na pół i usuwamy żółtka. Twarożek i żółtka jaj rozgniatamy widelcem, dodajemy chrzan, śmietanę lub jogurt i drobno pokrojone ogórki kiszone. Doprawiamy do smaku. Gotową pastę nakładamy do wydrążonych jajek. Podajemy z kiełkami rzodkiewki, szczypiorkiem lub listkami świeżych ziół.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food