BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

BIO FOOD Ogórki kiszone (700g) - BIO

Kod: 5905933486790
Producent: BIOFOOD
Ogórki kiszone - BIO Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Wartość odżywcza świeżych ogórków jest niewielka, lecz są cenne ze względu na smak i zawartość wielu związków o charakterze zasadowym, co korzystnie wpływa na trawienie i odkwasza organizm. Kiszone ogórki sprzyjają lepszemu przyswajaniu potraw i wzbogacają florę bakteryjną jelit. Są one dostatecznie silnymi czynnikami wywołującymi wydzielanie soków żołądkowych. Pomagają również w usuwaniu nadmiaru wody z organizmu i dlatego znajdują zastosowanie w dietach odchudzających. Dodatkowo, jedna z bakterii biorących udział w procesie kiszenia, wytwarza dużo witaminy C, której pozbawione są surowe ogórki.
Masa netto: 700 g
Masa netto po odsączeniu: 400 g
Producent: BIO FOOD
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Tajlandia
Składniki: ekologiczne ogórki kiszone, ekologiczne przyprawy (czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, koper, GORCZYCA ), sól
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 57/13
Węglowodany (g): 2,5
 - w tym cukry (g):  0,5
Tłuszcz (g):  0,5
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Białko (g): 0,8
Sól (g): 2,3
Alergeny: gorczyca
Certyfikat BIO: PL-EKO-07-04494
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Jajka faszerowane pastą twarogową
Jajka faszerowane pastą twarogową

Składniki:

Przygotowanie:

Ugotowane na twardo jajka przekrawamy na pół i usuwamy żółtka. Twarożek i żółtka jaj rozgniatamy widelcem, dodajemy chrzan, śmietanę lub jogurt i drobno pokrojone ogórki kiszone. Doprawiamy do smaku. Gotową pastę nakładamy do wydrążonych jajek. Podajemy z kiełkami rzodkiewki, szczypiorkiem lub listkami świeżych ziół.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food