BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

*OLD FRIENDS Kimchi classic spicy (300g) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5904722221000
    Producent: OLD FRIENDS
  • Kimchi to znacznie więcej niż kiszona sałatka - to dziedzictwo koreańskiej kultury kulinarnej i narodowe danie łączące w sobie wszystkie pięć znanych nam smaków (smak słodki, smak słony, smak gorzki, smak kwaśny, umami (umame)) KIMCHI to zasolone, odpowiednio doprawione warzywa, fermentujące w specjalnej mieszance ziół, chilli i sosu rybnego lub sosu sojowego, jeżeli jest przygotowane w wersji wegetariańskiej. Old Friends KIMCHI produkowane jest w Polsce, w manufakturze firmy i powstaje z polskich warzyw: kapusty pekińskiej, marchwi, czosnku i białej rzodkwi. KIMCHI Old Friends swój unikalny smak zawdzięcza starannie dobranej mieszance przypraw z koreańskim chilli gochugaru oraz tradycyjnemu koreańskiemu sposobowi kiszenia „kimjang”.  KIMCHI ze swoim wyrazistym smakiem wspaniale sprawdza się w roli niskokalorycznej przekąski lub przyprawy do dań. Wnosi do każdej kuchni akcent świeżości i zaskoczenia. Delikatna, chrupka struktura i przebijająca się słodycz idealnie dopełniają zarówno cięższe, bogate w tłuszcz mięsne dania, jak i aromatyczne zupy, czy lekkie, kolorowe śniadania z jajkiem i tostem w tle. Dodatek KIMCHI w kilkanaście minut zamieni każdą resztkę ryżu, makaronu, tofu, pozostałości warzyw, czy mięsa w pełny smaku posiłek z egzotycznym 'twistem'. Z KIMCHI wszystko smakuje lepiej.

    Kimchi classic spicy

    Wersja wegetariańska Old Friends KIMCHI Vegan zawiera sos sojowy. Wersja Classic zawiera sos rybny. Obie wersje występują w opcjach Spicy – ostra i Mild – łagodna.

    To co wyróżnia kimchi sposród warzyw, to zawartość żywych kultur bakterii. Nie dość, że jest ich w nim dużo, to są one bardzo różnorodne - według badań w kimchi można znaleźć ponad 100 gatunków mikroorganizmów w tym probiotyczne bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus. Mikroorganizmy te decydują nie tylko o prozdrowotnych właściwościach potrawy, ale także o jej smaku, a dodatkowo są jej naturalnym konserwantem, dzięki czemu kimchi nie musi zawierać dodatku chemicznych substancji przedłużających termin przydatności do spożycia.

    Spożycie żywności fermentowanej zdecydowanie poprawia:

    • zdrowie jelit
    • pomaga w leczeniu biegunek infekcyjnych
    • zmniejsza objawy zaburzeń wchłaniania laktozy 
    • skraca czas trwania i częstotliwość występowania infekcji dróg oddechowych
    • wspiera działanie układu odpornościowego

    Kimchi może wykazywać właściwości:

    • antynowotworowe
    • probiotyczne
    • przeciwulteniające
    • przeciwzapalne
    • pomagające redukować poziom cholesterolu we krwi
    • wspierające zdrowie jelita grubego oraz mózgu
    • wspierające pracę układu odpornościowego

    Masa netto: 300g

    Producent: OLD FRIENDS

    Pochodzenie: Polska

    Skład: kapusta pekińska, rzodkiew biała, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru (1%), sos rybny, cukier, sól

    Produkt niepasteryzowany.

    Wartość odżywcza w 100ml produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 121/29
    Białko (g): 1,68
    Węglowodany (g): 3,14
    W tym cukry (g): 2,35
    Tłuszcz (g): 0,52
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,14
    Sól (g): 0,95

    Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 14 dni od otwarcia.