WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Płatki owsiane (1kg) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249974951
  • Ekologiczne płatki owsiane drobne pochodzą z przemiału ziaren owsa. Płatki owsiane można spożywać samodzielnie lub jako dodatek do innych płatków. Dobrze komponują się z innymi płatkami, mlekiem, jogurtem lub owocami.

    Płatki owsiane BIO

    Masa netto: 1kg

    Producent: ORGANIC FARMA ZDROWIA

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Ukraina

    Składniki: ekologiczne płatki owsiane 100%.

    *składniki pochodzące z upraw ekologicznych

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal):  1567/372
    Węglowodany (g): 58
     - w tym cukry (g): 0
    Tłuszcz (g): 7,1
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,3

    Białko (g): 14
    Sól (g): 0,02

    Możliwe alergeny: możliwa obecność: zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych, orzechów oraz sezamu.

    Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo spoza UE

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

     

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu w składnikach: NIE

    Bez cukru: TAK 

    Bez barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

     

    Przepis

    Czekoladowe ciasto bez pieczenia
    Czekoladowe ciasto bez pieczenia

    SKŁADNIKI:

    • 1 kubek płatków owsianych ekologicznych
    • 1 kubek orzechów: włoskich, laskowych, nerkowca, migdałów
    • 1/2 kubka suszonych: malin, morwy, jagód goji
    • garść rodzynek
    • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
    • 3 łyżki roślinnego napoju (ryżowego, owsianego lub sojowego)
    • 2-3 łyżki syropu z agawy

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Przygotuj ulubioną formę i wyłóż ją folią spożywczą (dzięki folii czekolada nie przyklei się do ścianek foremki). Orzechy pokrój lub pokrusz w dłoniach i przenieś do miski. Następnie dodaj płatki owsiane, rodzynki i suszone owoce. Czekoladę połam na kawałki i wrzuć do rondelka. Stop ją na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając lub zrób to sposobem kąpieli parowej. Dodaj około 3 łyżek roślinnego mleka. Następnie dodaj szczyptę soli i syrop z agawy. Wymieszaj suche składniki, po czym wlej do nich roztopioną czekoladę. Wymieszaj wszystko dokładnie za pomocą łopatki. Przenieś masę do przygotowanej formy. Dobrze ją rozprowadź i wyrównaj na całej powierzchni. Schowaj w zimne miejsce na 1-2 godziny. Następnie wyciągnij ciasto z foremki. Usuń folię spożywczą. Pokrój ciasto na dowolne kształty: kwadraty lub podłużne batoniki.