Pomidorki ekologiczne cherry (250g) - BIO (I)
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Składniki:
- sałata BIO
- ogórek BIO
- pomidorki cherry BIO
- mix oliwek BIO
- papryka BIO
- sera BIO
- 3 łyżki pesto bazyliowego
- orzeszki piniowe
- pieczywko chrupkie z amarantusa
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Sałatę porwać na listki, pomidorki cherrt przekroić na pół a ogórka i paprykę w kostkę. Ser (do wyboru mozzarella, kozi lub owczy) pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z 3 łyżkami pesto. Na koniec dodać oliwki, posypać orzeszkami piniowymi. Sól i pieprz do smaku.
Podawać z pieczywem chrupkim.
ENG
Components:
- BIO lettuce
- Cucumber BIO
- Cherry tomatoes BIO
- Mix olive BIO BIO
- paprika BIO
- cheese
- 3 tablespoons basil pesto
- Pin nuts
- Crisp bread
Preparation:
Wash vegetable and dry. Peel the leaves of lettuce, cut cherry tomatoes in half, cucumber, and pepper into cubes. Cheese (mozzarella, goat or sheep) cut into cubes. Mix all ingredients with 3 tablespoons of pesto. Finally, add olives and pine nuts. Add salt and pepper to taste.
Serve with crisp bread.