WEGETARIAŃSKI BIO

BIO PLANET Syrop z agawy ekologiczny (660g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814660329
    Producent: BIO PLANET
  • Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.

    Syrop z agawy ekologiczny

    Skład: syrop z agawy ekologiczny 100%

    Masa netto: 660g
    Objetośc netto: 478ml

    Pochodzenie: Meksyk

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna: 312 kcal (1326 kJ)

    Białko: 0g

    Węglowodany: 78g
    w tym cukry: 69g

    Tłuszcz: 0g

    Sól: 0g

    Certyfikacja: MX-BIO-141 rolnictwo spoza UE

    Wyprodukowano i butelkowano w Meksyku przez Industrializadora Integral del Agave S.A. de C.V. dla Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat nr PL-EKO-07-07904

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

     

     

    Przepis

    Mazurek chałwowo - porzeczkowy
    Mazurek chałwowo - porzeczkowy

    SKŁADNIKI: (średnica blaszki 25cm)  

    • 200g mąki gryczanej jasnej lub 150g mąki owsianej bezglutenowej
    • 50g mąki kukurydzianej
    • 50g skrobi ziemniaczanej lub mąki ziemniaczanej lub mąki z tapioki
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • szypta soli  
    • 50g tahini do ciasta + 2 łyżki tahini do bitej śmietany kokosowej
    • 70g syropu z agawy lub klonowego
    • 70g oleju słonecznikowego  
    • puszka kremu kokosowego schłodzonego w lodówce minimum 8h
    • 2 łyżeczki ksylitolu
    • 1 słoik dżemu porzeczkowego 100%
    • woda (opcjonalnie)

     

    Dodaj wszystkie

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Do miski wrzucamy mąkę, skrobię, proszek do pieczenia, 50g tahini, olej i wybrany syrop. Zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Po umyciu rąk ciasto nie powinno się przyklejać do dłoni.  Rozgrzewamy piekarnik do 190 °C. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 części. Na spód wykładamy 2/3 ciasta, a 1/3 oblepiamy boki do wysokości 2 cm. Nakłuwamy widelcem boki oraz spód i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Gęstą część kremu kokosowego wyjmujemy do suchego, wysokiego pojemnika, dodajemy pozostałe składniki i ubijamy około 1 minutę. Ponownie wkładamy do lodówki. Spód wystudzonego ciasta smarujemy dżemem i przykrywamy ubitym kremem kokosowym. Łyżką ubrudzoną w dżemie wyrównujemy powierzchnię ciasta. Należy wykonywać okrężne ruchy. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 8 godzin. Przechowujemy w lodówce.

    Przepis Ewy Ługowskiej (Misy Mocy) z e-booka „Przepisy z Mocą”