**WOLNY WYBIEG Udka z kurczaka (ok.700g) (dostępność: wt.-śr i pt)
Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki i środy.
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.
Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia, uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.
Realizacja zamówień: wtorek - czwartek (cała Polska) oraz piątek (tylko Warszawa)
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.
>> Wysyłka do klienta wtorek-czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta wtorek-piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa
Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 700g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Producent: Tradycja Szlachecka
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: udka kurczaka
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C.Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.
Składniki:
● 6 trybowanych udek z kurczaka
● 3 łyżki sosu sojowego
● 1 łyżka miodu
● 100 g masła
● 100 g mąki pszennej
● 2 jajka
● 150 g panko (lub bułki tartej)
● olej - do smażenia
Sos sojowy mieszamy z miodem i dokładnie obtaczamy w nim kurczaki. Następnie obsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju, przekładamy do głębokiej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia i dodajemy 100 g masła. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 120 C przez 3 godziny. Gotowe mięso studzimy, zdejmujemy skórę i panierujemy. Do trzech osobnych talerzy dodajemy kolejno: 100 g mąki, 2 rozkłócone jajka i 150 g panko. Panierujemy kurczaki po kolei w mące, jajku i panko. Smażymy na głębokim tłuszczu do mocnego zarumienienia.
Do podania:
● 4 bułki do burgerów dobrej jakości
● 200 g Old Friends Kimchi
● Kimchi majo
● 2 pomidory
● 1 sałata rzymska
Podjemy z dobrej jakości bułkami, kimchi, kimchi majonezem, pomidorem i rzymską.
Kimchi majo:
Składniki:
● 1 jajko
● szczypta soli
● szczypta pieprzu
● 2 łyżki soku z Old Friends Kimchi
● 1 łyżeczka soku z cytryny
● kropla sosu sojowego - opcjonalnie
● około 200-250 ml oleju np. rzepakowego lub winogronowego
Do wysokiego, wąskiego naczynia dodajemy jajko, sól, pieprz oraz olej i miksujemy blenderem ręcznym (nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy). Na koniec dodajemy sok z kimchi i cytrynę i krótko miksujemy tylko do połączenia.