WEGETARIAŃSKI BIO

*IMPORT Grejpfrut ekologiczny [na wagę] (500g) - BIO (i) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 280208???????
    Producent: IMPORT EKO-WITAL
  • Grapefruit - EKO

    Kraj  pochodzenia:
    Korsyka

    Przepis

    Makaron z grochu z pesto pietruszkowym
    Makaron z grochu z pesto pietruszkowym

     Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.

                   makaron z grochu

     

    Czy wiesz, że...

    ROŚLINY STRĄCZKOWE 

    są w kuchni roślinnej podstawą sporządzania pełnowartościowych potraw białkowych: 

    • zawierają duże ilości białka, węglowodanów i błonnika, 
    • dostarczają witamin B1 i B2, wapnia, potasu, żelaza, miedzi i manganu, 
    • połączone w daniu z jednym lub kilkoma z następujących produktów: zbożem, orzechami, nasionami czy produktami mlecznymi – dają kompletny (pod względem zawartości aminokwasów) posiłek.

     

    SKŁADNIKI:

    (2 porcje) 

     

    * 1 porcja zawiera: ok. 625 kcal/1184 kJ 54 g węglowodanów, 21 g białka, 35 g tłuszczu

     

    PRZYGOTOWANIE:

     Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.

     Grejpfrut obieramy, dzielimy na cząstki i — według uznania — oddzielamy miąższ od albedo (białej błony). Makaron podajemy ciepły z pesto pietruszkowym i kawałkami grejpfruta.

     

    Produkty polecane do tego  przepisu:

     

    FABIJAŃSCY Makaron świderek z groszku zielonego bezglutenowy (250g) - BIO         FABIJAŃSCY Makaron świderek z soczewicy czerwonej bezglutenowy (250g) - BIO ss       PETRAS Makaron penne z ciecierzycy z lnem złotym bezglutenowy 200g - BIO  

    ORGANIC Orzechy nerkowca ekologiczne (150g) - BIO         EKO-WITAL Oliwa z oliwek extra virgin tłoczona na zimno (500ml) - BIO     Grejpfrut ekologiczny - BIO

      

     

     

    * Przepis pochodzi z książki Katarzyny Gubały „WEGE ENERGIA”.