Cytryny ekologiczne (500g) - BIO (I)
Świeże cytryny ekologiczne, oferowane przez Organic Market, posiadają bardzo wiele właściwości zdrowotnych właściwości. Ekologiczne cytryny są przede wszystkim z bogactwem witaminy C, która wzmacnia naszą odporność jednocześnie zapobiega przeziębieniom i grypie. Cytryny ekologiczne to także bogate źródło witamin A i B.
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: RPA / Chile
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety".
SKŁADNIKI na 1 porcję:
• ½ małego awokado
• łodyga selera naciowego
• garść kiełków słonecznika
• garść młodego szpinaku lub jarmużu
• 3 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżki świeżej kolendry
• 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
• woda mineralna
WYKONANIE
1. Awokado obierz i wyjmij pestkę. Miąższ pokrój w mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.
2. Seler pokrój w plasterki, kiełki i szpinak opłucz, a następnie osusz.
3. Włóż wszystkie składniki do kielicha blendera.
4. Zmiksuj na gładko, uzupełniając wodą mineralną do pożądanej konsystencji.