BIO

*KLIMEKO Jogurt naturalny 2% (z Bifidobacterium lactis) (330ml)

Kod: 5907591000554
Producent: KLIMEK

Jogurt naturalny 2% (z Bifidobacterium lactis)

Skład:
mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Bifidobacterium lactis (BB-12)

Masa netto: 330g

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 61kcal (256kJ)
Białko: 4,6g
Węglowodany: 6,1g
w tym cukry: 6,1g
Tłuszcz: 2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3g
Sól: 0,1g

Producent: P.P.H. "Klimek" Bogusław Klimczak, Dionizów 2, 98-220 Zduńska Wola


Informacje dodatkowe:
Jest naturalnie gęsty. Ma gładką konsystencję.
Wyprodukowano w zgodzie z Naturą i Tradycją.

Przechowywać w temperaturze od +1 do +6 stopni C.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni

Przepis

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

SKŁADNIKI:

  • kilka płatów pstrąga wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
  • 4 cytryny kostki lodu
  • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.