BIO

*ANDECHSER Jogurt naturalny 3,8% tł. (150g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4104060010958
Producent: ANDECHSER
Ekologiczny jogurt naturalny o zawartości tłuszczu 3,8%


Skład: ekologiczny jogurt naturalny o zawartości tłuszczu 3,8%.
Masa netto: 150g.
Pochodzenie: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość odżywcza 289/69
Tłuszcz 3.8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.6 g
Węglowodany 3.7 g
w tym cukry 3.7 g
Białko 5 g
Sól 0.19 g

Certyfikacja: DE-ÖKO-001 rolnictwo UE

Informacje dodatkowe: Przechowywać w temperaturze od +4 do +6ºC.

Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni.


Przepis

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

SKŁADNIKI:

  • kilka płatów pstrąga wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
  • 4 cytryny kostki lodu
  • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.