Jogurt naturalny ekologiczny 3,7% tłuszczu.
Skład: ekologiczny jogurt naturalny o zawartości tłuszczu 3,7%.
Masa netto: 150g.
Pochodzenie: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 323kJ / 77kcal;
białko: 5,1g;
węglowodany: 5,6g;
tłuszcz: 3,8g;
wapń: 167mg.
Certyfikacja: DE-ÖKO-001 rolnictwo UE
DE BY 117 EG
Wyprodukowano przez Andechser Molkerei Scheitz GmbH D-82346 Andechs Niemcy. Dystrybucja w Polsce: PPH Temar Sp. j., ul. Tartaczna 34, 40-749 Katowice (PL-EKO-03 COBICO).
Informacje dodatkowe:
Przechowywać w temperaturze od +4 do +6ºC.
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni.
Przepis
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej
SKŁADNIKI:
- kilka płatów pstrąga wędzonego
- pół czerwonej cebuli
- 3 łyżki octu jabłkowego
- pół pęczka koperku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu szczypta cukru
- 4 cytryny kostki lodu
- łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.