WEGETARIAŃSKI BIO

*ANDECHSER Jogurt naturalny 3,7% tł. BIO (150g) - ANDECHSER

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 4104060010958
    Producent: ANDECHSER
  • Jogurt naturalny ekologiczny 3,7% tłuszczu.

    Skład: ekologiczny jogurt naturalny o zawartości tłuszczu 3,7%.

    Masa netto: 150g.

    Pochodzenie: Niemcy

    Wartość odżywcza w 100g:

    wartość energetyczna: 323kJ / 77kcal;
    białko: 5,1g;
    węglowodany: 5,6g;
    tłuszcz: 3,8g;
    wapń: 167mg.


    Certyfikacja: DE-ÖKO-001 rolnictwo UE

    DE BY 117 EG

    Wyprodukowano przez Andechser Molkerei Scheitz GmbH D-82346 Andechs Niemcy. Dystrybucja w Polsce: PPH Temar Sp. j., ul. Tartaczna 34, 40-749 Katowice (PL-EKO-03 COBICO).

    Informacje dodatkowe:

    Przechowywać w temperaturze od +4 do +6ºC.

    Termin przydatności do spożycia:
    nie krótszy niż 7 dni.


    Przepis

    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

    SKŁADNIKI:

    • kilka płatów pstrąga wędzonego
    • pół czerwonej cebuli
    • 3 łyżki octu jabłkowego
    • pół pęczka koperku
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
    • 4 cytryny kostki lodu
    • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

    PRZYGOTOWANIE:

    Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.