WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Kasza gryczana niepalona (500g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249974067
  • Jasna kasza tzw.surowa, nie poddana jeszcze procesowi palenia. Otrzymuje się z niej mąkę gryczaną. Kasza gryczana nadaje się doskonale na farsze do dań mięsnych, lub warzywnych np. do kabaczków czy cukinii.

    Kasza gryczana niepalona ekologiczna

    Skład: kasza gryczana niepalona 100%
    Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

    Masa netto: 500g

    Pochodzenie: Polska

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna: 336 kcal (1425 kJ)

    Białko: 9,8g

    Węglowodany: 71g

    Tłuszcz: 1,7g

    Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

    Wyprodukowano przez Bio Planet Sp. z o.o., PL-EKO-07 dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


    Sposób przygotowania: opłukaną kaszę wsypać do wrzącej wody (proporcja: na 1 część kaszy - 2 części wody), gotować ok.20minut

    Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
    Natura i nic więcej!


    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

     

     

    Przepis

    Potrawa jednopatelniowa z kaszy i soczewicy
    Potrawa jednopatelniowa z kaszy i soczewicy

    SKŁADNIKI:

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Na suchej patelni lekko prażymy pokrojoną w półplasterki cebulę, dodajemy pokrojoną w taką samą formę marchew, mieszamy kilka minut. Wsypujemy kaszę gryczaną, dodajemy trochę wody (wodę uzupełniamy przez cały czas przyrządzania potrawy). Następnie dodajemy pokrojone na kawałki (niezbyt małe): cukinię i bakłażan, mieszamy, podduszamy. Potrawa powinna być mieszana w zasadzie przez cały czas jej przyrządzania. Dodajemy opłukaną zieloną soczewicę, pamiętamy o uzupełnianiu wody. Solimy pod koniec (gdy soczewica będzie miękka), dodajemy pokrojony pomidor, polewamy oliwą, posypujemy serem. Ta potrawa jest pyszna bez dodatkowych przypraw! O smaku decydują warzywa, doskonałej jakości oliwa i ser.