



KOWALEWSKI Barszczyk czerwony kiszony bezglutenowy koncentrat (320ml) - BIO
Przeczytaj więcej o dostawcy: https://organic24.pl/blog/zdrowo-smacznie-bez-kompromisow
Barszczyk czerwony kiszony bezglutenowy koncentrat BIO
Koncentrat na 1,2l zupy.
Objętość netto: 320ml
Producent: KOWALEWSKI
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Polska
Skład: kiszony sok z buraków ćwikłowych* 86,5%, cukier trzcinowy* 10%, czosnek* 0,5%, sól naturalna kamienna kłodawska
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 306/72
Białko (g): 0,5
Węglowodany (g): 17
W tym cukry (g): 13
Tłuszcz (g): <0,5
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
Sól (g): 3
Certyfikaja: PL-EKO-07
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
PRODUKT BIO: TAK
Przepis
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Składniki:
- 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
- 4-6 buraków
- 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
- chrzan
- ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
- opcjonalnie: śmietana
Przygotowanie:
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food