BIO

ORGANIC Płatki owsiane ekologiczne (1kg) - BIO

Dodaj recenzję

Ekologiczne płatki owsiane drobne pochodzą z przemiału ziaren owsa. Płatki owsiane można spożywać samodzielnie lub jako dodatek do innych płatków. Dobrze komponują się z innymi płatkami, mlekiem, jogurtem lub owocami.

Płatki owsiane BIO

Masa netto: 1kg

Producent: ORGANIC FARMA ZDROWIA

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Ukraina

Składniki: ekologiczne płatki owsiane 100%.

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal):  1567/372
Węglowodany (g): 58
 - w tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 7,1
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,3

Białko (g): 14
Sól (g): 0,02

Możliwe alergeny: możliwa obecność: zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych, orzechów oraz sezamu.

Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu w składnikach: NIE

Bez cukru: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

 

Przepis

Czekoladowe ciasto bez pieczenia
Czekoladowe ciasto bez pieczenia

SKŁADNIKI:

  • 1 kubek płatków owsianych ekologicznych
  • 1 kubek orzechów: włoskich, laskowych, nerkowca, migdałów
  • 1/2 kubka suszonych: malin, morwy, jagód goji
  • garść rodzynek
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki roślinnego napoju (ryżowego, owsianego lub sojowego)
  • 2-3 łyżki syropu z agawy

 

PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj ulubioną formę i wyłóż ją folią spożywczą (dzięki folii czekolada nie przyklei się do ścianek foremki). Orzechy pokrój lub pokrusz w dłoniach i przenieś do miski. Następnie dodaj płatki owsiane, rodzynki i suszone owoce. Czekoladę połam na kawałki i wrzuć do rondelka. Stop ją na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając lub zrób to sposobem kąpieli parowej. Dodaj około 3 łyżek roślinnego mleka. Następnie dodaj szczyptę soli i syrop z agawy. Wymieszaj suche składniki, po czym wlej do nich roztopioną czekoladę. Wymieszaj wszystko dokładnie za pomocą łopatki. Przenieś masę do przygotowanej formy. Dobrze ją rozprowadź i wyrównaj na całej powierzchni. Schowaj w zimne miejsce na 1-2 godziny. Następnie wyciągnij ciasto z foremki. Usuń folię spożywczą. Pokrój ciasto na dowolne kształty: kwadraty lub podłużne batoniki.