WEGETARIAŃSKI BIO

GHEE EASY Masło klarowane (500g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8717953206428
    Producent: GHEE EASY
  • Ghee to masło klarowane, które charakteryzuje się wysokim punktem dymienia - 250 stopni C. Idealne do smażenia.

    Masło klarowane - BIO

    Skład: tłuszcz mleczny bio 100%
    Alergeny: mleko, laktoza

    Masa netto: 500g

    Pochodzenie: Holandia

    Wartość odżywcza w 100g produktu:
    Wartość energetyczna: 895 kcal (3681 kJ)
    Białko: <0,5g
    Węglowodany: <0,5g
    w tym cukry: <0,5g
    Tłuszcz: >99,5g
    w tym kwasy tłuszczowe: 62,5g
    Sól: <0,5g

    Certyfikacja: NL-BIO-01

    Producent: Ghee Easy B.V., Amsterdam NL

    Informacje dodatkowe:


    Nie przechowywać w lodówce, trzymać w ciemnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące

    Przepis

    Karp w płatkach migdałowych
    Karp w płatkach migdałowych

      Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

    SKŁADNIKI:

    • 1 kg karpia
    • sok z cytryn
    • masło klarowane
    • 200 g płatków migdałowych
    • 3 łyżki miodu
    • mały kawałek startego korzenia imbiru
    • sól morska

    PRZYGOTOWANIE:

    Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.