WEGETARIAŃSKI

Miód Manuka MGO® 250+ (500g) MANUKA HEALTH

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 9421023628957
    Producent: MANUKA HEALTH
  • Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów manuka z rodzaju Leptospermum scoparium. Miód z tego krzewu posiada aktywny składnik - methylglyoxal, który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu. Krzew manuka rośnie w Nowej Zelandii. Miód z tego krzewu posiada aktywny składnik - methylglyoxal,  który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10mg/kg. W  miodach Manuka osiąga natężenie od 100 do 1000mg/kg!

    Miód Manuka o zawartości metyloglyoxalu min. 250mg/kg (podwyższona)

    Krzew manuka rośnie w Nowej Zelandii. Miód z tego krzewu posiada aktywny składnik - methylglyoxal, który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu.

    Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10mg/kg. W miodach Manuka osiąga natężenie od 100 do 1000mg/kg! Sposób zażywania miodów Manuka MGO:miód Manuka spożywa się jak każdy miód, np. 2-3 łyżeczki rano na czczo, lub łyżeczkę trzy razy dziennie przed posiłkiem, lub jako słodzik do napojów, lub dodatek do potraw i wypieków.

    Objętość netto: 500g

    Producent: Manuka Health, Nowa Zelandia.

    Składniki: 100% miód naturalny z krzewu manuka.

    Wartość odżywcza w 100g:

    • wartość energetyczna 329kcal (1320kJ);
    • białko < 0,4g;
    • węglowodany 79,6g;
    • tłuszcze < 0,1g;
    • sód 12mg.