WEGETARIAŃSKI BIO

Pieczarki brązowe ekologiczne 250g opakowanie - BIO (PL)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 2346
  • Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

    BEZGLUTENOWY: TAK

    BEZLAKTOZOWY: TAK

    WEGETARIAŃSKI: TAK

    Przepis

    Przepis na Penne po Florencku
    Przepis na Penne po Florencku

    Kolejna Dietetyczna Pocztówka Centrum Dietetyki Consilium Vitalis zabiera nas do aromatycznych Włoch prezentując jak w prosty sposób przygotować tradycyjne włoskie danie rodem z domu Medyceuszy - penne po florencku. Tą oraz wszystkie inne potrawy prezentowane w serii Dietetycznych Pocztówek znajdziesz w dietach Centrum Dietetyki Consilium Vitalis!

    Składniki:

    • makaron penne razowy 200g
    • bakłażan 200g
    • suszone pomidory 100g
    • bazylia 20g
    • pieczarki 120g
    • oliwa z oliwek 40g
    • kurczak 400g
    • czosnek 15g
    • pomidory koktajlowe 120g

     

    Przygotowanie:

    Ugotować makaron al dente, pokroić bakłażan w romby, pieczarki w cząstki, kurczaka w paski, pomidory na połówki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić bakłażan i smażyć ok 2 min. Następnie dodać kurczaka i dalej smażyć razem kolejne 5 min, dorzucając pieczarki aż do ich zrumieniania. Dodać czosnek, suszone pomidory i siekaną bazylię. Na koniec połączyć wszystko z makaronem i chwilę razem zagrzać. Potrawa gotowa!