BIO

**ZIELENICA Pstrąg wędzony na gorąco [na wagę] (300g) - BIO (dostawa do sklepu w czwartek) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 293478???????
    Producent: ZIELENICA
  • Pstrąg pochodzący z polskiej hodowli ze źródlanej wody. Przetwarzany i pakowany w ramach jednego gospodarstwa. Produkt najwyższej jakości.

    UWAGA: Produkt zmiennowagowy. 

    Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.

     

    Masa netto: 200 - 400g 

    Producent: ZIELENICA

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    Składniki: 100% pstrąg ekologiczny

    Warunki przechowywania: przechowywać w temp. 0 - 4°C

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: NIE

    Produkt wegański: NIE

    Bez glutenu w składnikach: TAK 

     

    Przepis

    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

    SKŁADNIKI:

    • kilka płatów pstrąga wędzonego
    • pół czerwonej cebuli
    • 3 łyżki octu jabłkowego
    • pół pęczka koperku
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
    • 4 cytryny kostki lodu
    • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

    PRZYGOTOWANIE:

    Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.