BEZGLUTENOWE BIO

**ZIELENICA Pstrąg wędzony na gorąco [na wagę] (300g) - BIO (dostawa do sklepu w czwartek) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 293478???????
Producent: ZIELENICA
Pstrąg pochodzący z polskiej hodowli ze źródlanej wody. Przetwarzany i pakowany w ramach jednego gospodarstwa. Produkt najwyższej jakości.

Masa netto: 200 - 400g 

Producent: ZIELENICA

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: 100% pstrąg ekologiczny

Warunki przechowywania: przechowywać w temp. 0 - 4°C

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: NIE

Produkt wegański: NIE

Bez glutenu w składnikach: TAK 

 

UWAGA: Produkt zmiennowagowy. 

Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

SKŁADNIKI:

  • kilka płatów pstrąga wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
  • 4 cytryny kostki lodu
  • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.