![**ZIELENICA Pstrąg wędzony na gorąco [na wagę] (300g) - BIO (dostawa do sklepu w czwartek) (f) **ZIELENICA Pstrąg wędzony na gorąco [na wagę] (300g) - BIO (dostawa do sklepu w czwartek) (f)](/media/products/37e647a9e0671a58e6093232b9a5bcb8/images/thumbnail/gallery_pstrag-wedzony-na-goraco.jpg?lm=1663758825)

**ZIELENICA Pstrąg wędzony na gorąco [na wagę] (300g) - BIO (dostawa do sklepu w czwartek) (f)
Masa netto: 200 - 400g
Producent: ZIELENICA
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: 100% pstrąg ekologiczny
Warunki przechowywania: przechowywać w temp. 0 - 4°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
UWAGA: Produkt zmiennowagowy.
Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
Przepis
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej
SKŁADNIKI:
- kilka płatów pstrąga wędzonego
- pół czerwonej cebuli
- 3 łyżki octu jabłkowego
- pół pęczka koperku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu szczypta cukru
- 4 cytryny kostki lodu
- łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.