BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Krem migdałowy niesłodzony do gotowania (200ml) - BIO

  • (1 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 8428532192314
    Producent: ECOMIL
  • Krem migdałowy bez cukru nie warzy się podczas gotowania. Można go gotować oraz mieszać z kwaśnymi składnikami jak cytryna, wino czy musztarda. Świetny do sosów, zup, warzyw i deserów oraz do kawy czy herbaty. Nie zawiera GLUTENU i laktozy. Odpowiedni dla wegan. Zawiera poniżej 0,5g cukrów na 100g produktu, dzięki czemu może być nazywany produktem bez cukru.

    Krem migdałowy niesłodzony do gotowania ekologiczna

     

     

    Objętość netto: 200ml

    Producent: Hiszpania.

    Składniki: woda, MIGDAŁY* 7%, olej słonecznikowy*, stabilizator: guma arabska, ksantan; sól morska, naturalny aromat MIGDAŁOWY*

    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 406/97
    • Białko (g): 1,5
    • Węglowodany (g): 2
    • W tym cukry (g): <0,5
    • Tłuszcz (g): 8,9
    • W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,8
    • Sól (g): 0,04

    Alergeny: Zawiera migdały. Może zawierać inne orzechy.

    Przepis

    Majonez wegański - odżywczy i zdrowy
    Majonez wegański - odżywczy i zdrowy

    SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):

    • ½ szklanki migdałów bez skórek  
    • ½ szklanki orzechów nerkowca  
    • ¼ szklanki oliwy z oliwek  
    • ¼ szklanki chłodnej wody  
    • 1 łyżka pasty tahini  
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka octu jabłkowego  
    • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
    • 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu  
    • 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)  
    • 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej  
    • szczypta mielonego pieprzu

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

     

    Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.