BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Krem migdałowy niesłodzony do gotowania (200ml) - BIO

(1 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 8428532192314
Producent: ECOMIL
Krem migdałowy bez cukru nie warzy się podczas gotowania. Można go gotować oraz mieszać z kwaśnymi składnikami jak cytryna, wino czy musztarda. Świetny do sosów, zup, warzyw i deserów oraz do kawy czy herbaty. Nie zawiera GLUTENU i laktozy. Odpowiedni dla wegan. Zawiera poniżej 0,5g cukrów na 100g produktu, dzięki czemu może być nazywany produktem bez cukru.

Krem migdałowy niesłodzony do gotowania ekologiczna

 

 

Objętość netto: 200ml

Producent: Hiszpania.

Składniki: woda, MIGDAŁY* 7%, olej słonecznikowy*, stabilizator: guma arabska, ksantan; sól morska, naturalny aromat MIGDAŁOWY*

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 406/97
  • Białko (g): 1,5
  • Węglowodany (g): 2
  • W tym cukry (g): <0,5
  • Tłuszcz (g): 8,9
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,8
  • Sól (g): 0,04

Alergeny: Zawiera migdały. Może zawierać inne orzechy.

M

Świetny produkt. Sprawdza mi się nie tylko do gotowania, ale i do deserów.

Przepis

Majonez wegański - odżywczy i zdrowy
Majonez wegański - odżywczy i zdrowy

SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):

  • ½ szklanki migdałów bez skórek  
  • ½ szklanki orzechów nerkowca  
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek  
  • ¼ szklanki chłodnej wody  
  • 1 łyżka pasty tahini  
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka octu jabłkowego  
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu  
  • 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)  
  • 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej  
  • szczypta mielonego pieprzu

 

PRZYGOTOWANIE:

Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

 

Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.