BIO

**ORGANIC Mięso mielone wieprzowe, ekologiczne (300g) - BIO (PL) (dostępność: wt-pt)

Kod: 5904553999192

Nasze ekologiczne mięso mielone wieprzowe jest idealnym wyborem dla Ciebie i twojej rodziny. Pochodzi ono z certyfikowanych, ekologicznych ferm, gdzie zwierzęta są hodowane bez użycia antybiotyków i hormonów wzrostu. Dzięki temu nasze mięso jest pełne wartości odżywczych i bezpieczne dla Twojego zdrowia. Niezależnie od tego, czy chcesz przygotować pyszne kotlety, czy też dodać do swoich ulubionych dań, ekologiczne mięso mielone jest do tego idealne. Jego delikatny smak i idealna konsystencja sprawią, że będziesz wracać po więcej. Nasze ekologiczne mięso mielone wieprzowe to gwarancja najlepszej jakości, smaku i zdrowego odżywiania. Zamów teraz nasze ekologiczne mięso mielone wieprzowe i ciesz się nie tylko smakiem, ale także poczuciem bezpieczeństwa i zdrowia.

Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki.
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 5 dni od dnia dostawy do magazynu.

Wysyłka tego produktu, która odbywa się pod koniec tygodnia, uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem, realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa. 

Realizacja zamówień: wtorek - piątek
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.

>> Wysyłka do klienta: wtorek - czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta: wtorek - piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart -  dostawa expressowa

Masa netto: 300g 
Producent: Zakład Mięsny Wasąg Sp. j., 23-400 Biłgoraj, Hedwiżyn 118.
Wyprodukowano dla
: Organic Farma Zdrowia S.A. 

Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mielona wieprzowina*
*składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
 

Certyfikat: PL-EKO-09, rolnictwo UE
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp.+2°C do +3°C. Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE 
Produkt wegański: NIE  
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

 

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na Pappardelle z pulpecikami.
Przepis na Pappardelle z pulpecikami.

Składniki: / przepis dla 6 osób/  

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego (czasem dodaję w proporcji 1:1 wołowe i wieprzowe) -
  • 1 jajko ekologiczne
  • 2 puszki pomidorów lub 1 passata
  • 2 i 1/2 łyżki otrębów orkiszowych
  • paczka makaronu spaghetti bądź pappardelle
  • 1 łyżka twardego, startego koziego sera 
  • 1 cebula ekologiczna
  • 2 ząbki czosnku (posiekane)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła - ok. 1/3 szklanki wody
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • garstka świeżego oregano, bazylii i tymianku (posiekane) (opcjonalnie mogą być suszone).
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, otręby, łyżkę startego sera, jeden posiekany ząbek czosnku oraz zioła, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, zwilżamy dłonie. Formujemy kulki wielkości orzecha, przekładamy na duży talerz. Na dużej patelni wkładamy łyżkę oliwy i masła, dodajemy ząbek czosnku, podsmażamy. Uwaga, nie może się przypalić. Cebulę kroimy w  kosteczkę, wrzucamy na patelnię, podsmażamy na rumiany kolor.  W tym czasie przekładamy nasze pomidory z puszki do miski i rozdrabniamy je blenderem na gęstą papkę. Dodajemy na patelnię wraz ze śmietanką i wodą, wkładamy pulpeciki.  Wszystko gotujemy ponad 20 minut. Pulpeciki nie mogą być w środku różowe. Jeżeli nasz sos będzie za szybko gęstniał, należy dodać więcej wody.  Gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Na samym końcu nasz sos wraz z mięsem doprawiamy solą, pieprzem, papryką i jeśli jeszcze chcecie-  ziołami. Na samym końcu możemy udekorować talerz listkiem bazylii i startym serem:)