**ORGANIC Mięso mielone wieprzowe, ekologiczne (300g) - BIO (PL) (dostępność: wt-pt)
Nasze ekologiczne mięso mielone wieprzowe jest idealnym wyborem dla Ciebie i twojej rodziny. Pochodzi ono z certyfikowanych, ekologicznych ferm, gdzie zwierzęta są hodowane bez użycia antybiotyków i hormonów wzrostu. Dzięki temu nasze mięso jest pełne wartości odżywczych i bezpieczne dla Twojego zdrowia. Niezależnie od tego, czy chcesz przygotować pyszne kotlety, czy też dodać do swoich ulubionych dań, ekologiczne mięso mielone jest do tego idealne. Jego delikatny smak i idealna konsystencja sprawią, że będziesz wracać po więcej. Nasze ekologiczne mięso mielone wieprzowe to gwarancja najlepszej jakości, smaku i zdrowego odżywiania. Zamów teraz nasze ekologiczne mięso mielone wieprzowe i ciesz się nie tylko smakiem, ale także poczuciem bezpieczeństwa i zdrowia.
Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki.
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 5 dni od dnia dostawy do magazynu.
Wysyłka tego produktu, która odbywa się pod koniec tygodnia, uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem, realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.
Realizacja zamówień: wtorek - piątek
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.
>> Wysyłka do klienta: wtorek - czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta: wtorek - piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa
Masa netto: 300g
Producent: Zakład Mięsny Wasąg Sp. j., 23-400 Biłgoraj, Hedwiżyn 118.
Wyprodukowano dla: Organic Farma Zdrowia S.A.
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mielona wieprzowina*
*składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
Certyfikat: PL-EKO-09, rolnictwo UE
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp.+2°C do +3°C. Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Składniki: / przepis dla 6 osób/
- 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego (czasem dodaję w proporcji 1:1 wołowe i wieprzowe) -
- 1 jajko ekologiczne
- 2 puszki pomidorów lub 1 passata
- 2 i 1/2 łyżki otrębów orkiszowych
- paczka makaronu spaghetti bądź pappardelle
- 1 łyżka twardego, startego koziego sera
- 1 cebula ekologiczna
- 2 ząbki czosnku (posiekane)
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła - ok. 1/3 szklanki wody
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- garstka świeżego oregano, bazylii i tymianku (posiekane) (opcjonalnie mogą być suszone).
- szczypta ostrej papryki w proszku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, otręby, łyżkę startego sera, jeden posiekany ząbek czosnku oraz zioła, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, zwilżamy dłonie. Formujemy kulki wielkości orzecha, przekładamy na duży talerz. Na dużej patelni wkładamy łyżkę oliwy i masła, dodajemy ząbek czosnku, podsmażamy. Uwaga, nie może się przypalić. Cebulę kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię, podsmażamy na rumiany kolor. W tym czasie przekładamy nasze pomidory z puszki do miski i rozdrabniamy je blenderem na gęstą papkę. Dodajemy na patelnię wraz ze śmietanką i wodą, wkładamy pulpeciki. Wszystko gotujemy ponad 20 minut. Pulpeciki nie mogą być w środku różowe. Jeżeli nasz sos będzie za szybko gęstniał, należy dodać więcej wody. Gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Na samym końcu nasz sos wraz z mięsem doprawiamy solą, pieprzem, papryką i jeśli jeszcze chcecie- ziołami. Na samym końcu możemy udekorować talerz listkiem bazylii i startym serem:)