**ORGANIC Żeberka wieprzowe (400g) - BIO (PL) (dostępność: wt-pt)
Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki.
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 5 dni od dnia dostawy do magazynu.
Wysyłka tego produktu, która odbywa się pod koniec tygodnia, uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem, realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.
Realizacja zamówień: wtorek - piątek
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.
>> Wysyłka do klienta: wtorek - czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta: wtorek - piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa
Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 400g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Producent: Zakład Mięsny Wasąg Sp. j., 23-400 Biłgoraj, Hedwiżyn 118.
Wyprodukowano dla: Organic Farma Zdrowia S.A.
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: wieprzowina*
*składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
Certyfikat: PL-EKO-09, rolnictwo UE
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp.+2°C do +3°C. Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Przepis
Składniki:
- 1,5 l wywaru
- 400 g białej kiełbasy
- 400 g wędzonych żeberek lub boczku
- 2-4 suszone grzyby
- 500 ml zakwasu z kiszonej kapusty
- 2 ząbki czosnku
- śmietana
- ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, majeranek
- chrzan
- opcjonalnie: mąka do zagęszczenia zupy
Przygotowanie:
Zagotowujemy wywar z dodatkiem suszonych grzybów, żeberek lub boczku. Dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu oraz 3 liście laurowe. Po 20 minutach dodajemy surową białą kiełbasę i gotujemy kolejnych 20 minut. Po tym czasie dodajemy stopniowo zakwas i czosnek. Pozostawiamy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania zabielamy żurek śmietaną, opcjonalnie zagęszczamy odrobiną mąki i doprawiamy do smaku, dodajemy też chrzan. Ważne, aby majeranek dodać pod koniec gotowania - w przeciwnym razie żurek będzie miał gorzki posmak.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food