
**ORGANIC Żeberka wieprzowe (400g) POLSKA - BIO (dostępność: wt-sob) (f)
Żeberka wieprzowe ekologiczne
Skład: wieprzowina*
*składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
Masa netto: ok. 400g
Uwaga: cena podana za produkt o wadze 400g. Cena produktu zostanie skorygowana zgodnie z rzeczywistą wagą produktu.
Certyfikacja: PL-EKO-09, rolnictwo UE
Producent: Zakład Mięsny Wasąg Sp. j., 23-400 Biłgoraj, Hedwiżyn 118.
Wyprodukowano dla: Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa
Przechowywać w temperaturze od +2 do +3°C
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 2 dni
Przepis
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Składniki:
- 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
- 4-6 buraków
- 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
- chrzan
- ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
- opcjonalnie: śmietana
Przygotowanie:
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food