BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI bio dla każdego - taniej! BIO

EKO-WITAL Bulion warzywny w kostkach bez drożdży i oleju palmowego bezglutenowy (60g) - BIO

  • (1 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249974258
    Producent: EKO WITAL
  • Bulion warzywny w kostkach bez drożdży i oleju palmowego bezglutenowy BIO

     

    Masa netto: 60g

    Producent: EKO WITAL

    Pochodzenie: Włochy

    Skład: sól morska, masło shea*, miso*(SOJA*, ryż*, woda, sól*, koji), suszone warzywa* w różnych proporcjach 13,5% (cebula*, SELER*, marchew*, pietruszka*), skrobia kukurydziana*, przyprawy*

    *składniki pochodzenia ekologicznego

    Informacje o alergenach: zawiera soję i seler.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 22/5
    Białko (g): 0,1
    Węglowodany (g): 0,3
    W tym cukry (g): 0,1
    Tłuszcz (g): 0,4
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
    Sól (g): 0,9

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

     

    PRODUKT BIO: TAK

    PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

    PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK

    PRODUKT WEGAŃSKI: TAK

    Przepis

    Pęczotto z indykiem
    Pęczotto z indykiem

    SKŁADNIKI:

    • 1 szklanka kaszy pęczak
    • 2 filety z piersi indyka
    • 10 pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 por
    • 1 cukinia
    • 100 ml soku jabłkowego
    • 1 szklanka wywaru warzywnego (lub z kostki Ekowital)
    • 2 łyżki masła klarowanego
    • tymianek
    • kumin
    • pieprz do smaku
    • koperek

     

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    Ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcjakaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu do wchłonięcia wody. Namasło wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz por pociętyw półplasterki, podrumienić. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarkii cukinię w kostkę, dusić przez chwilę. Dodać ugotowaną kaszę,pokrojonego w kostkę indyka, podlać sokiem i wywarem. Doprawićkuminem, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Dusić podprzykryciem na wolnym ogniu około 10 minut mieszając żeby kasza sięnie przypaliła. Posypać pokrojonym koperkiem.