BIO

*RAWSKI Jogurt naturalny ekologiczny (250ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 1219
Producent: RAWSKI

Jogurt naturalny BIO

Objętość netto: 250ml

Producent: ZIEMBIŃSKI

Pochodzenie: Polska

Skład: mleko pasteryzowane*, żywe kultury bakterii

*certyfikowane składniki ekologiczne

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 251kJ/ 60kcal
Białko (g): 3,3
Węglowodany (g): 4,5
W tym cukry (g): 4,3
Tłuszcz (g): 3,2
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,4
Sól (g): 0,12

Certyfikaja: PL-EKO-04

Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 2° do 6°C

PRODUKT BIO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

SKŁADNIKI:

  • kilka płatów pstrąga wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
  • 4 cytryny kostki lodu
  • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.