WEGETARIAŃSKI BIO

*RAWSKI Jogurt naturalny ekologiczny (250ml) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 1219
    Producent: RAWSKI
  • Jogurt naturalny BIO

    Objętość netto: 250ml

    Producent: ZIEMBIŃSKI

    Pochodzenie: Polska

    Skład: mleko pasteryzowane*, żywe kultury bakterii

    *certyfikowane składniki ekologiczne

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 251kJ/ 60kcal
    Białko (g): 3,3
    Węglowodany (g): 4,5
    W tym cukry (g): 4,3
    Tłuszcz (g): 3,2
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,4
    Sól (g): 0,12

    Certyfikaja: PL-EKO-04

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 2° do 6°C

    PRODUKT BIO: TAK

    Przepis

    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

    SKŁADNIKI:

    • kilka płatów pstrąga wędzonego
    • pół czerwonej cebuli
    • 3 łyżki octu jabłkowego
    • pół pęczka koperku
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
    • 4 cytryny kostki lodu
    • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

    PRZYGOTOWANIE:

    Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.