WEGETARIAŃSKI BIO

LECKERS Proszek do pieczenia bez fosforanów (21g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4013044100007
Producent: LECKERS

Proszek do pieczenia bez fosforanów - BIO

Do ciast i wypieków. Opakowanie starcza na 500 g mąki.

Kraj pochodzenia: Niemcy

Składniki:

Skrobia kukurydziana*, kwas winowy (winian potasu 24,7%), soda oczyszczona
*Składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych.
 

Wartość energetyczna/w100g: 1004kJ/235kcal
Tłuszcz: 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
Węglowodany: 44g
w tym cukry: 0,0g
Białko: 0,0g
Sól: 17,5g

 

Ekologiczny TAK

Bez cukru NIE

Wegański TAK

Wegetariański TAK

Bez glutenu NIE

Przepis

Babka wielkanocna ucierana
Babka wielkanocna ucierana

Wilgotna puszysta, lekka jak piórko – taka powinna być idealna babka wielkanocna. Do jej pieczenia najlepiej użyć ekologicznej mąki, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz naturalnego, dobrej jakości masła.

SKŁADNIKI:

 

WYKONANIE

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W mikserze ubij białka dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Ostrożnie przełóż ją do innej miski. Utrzyj masło z żółtkami, a następnie dodaj słodzik, cukier z prawdziwą wanilią, sok z cytryny, skórkę otartą z cytryny oraz 2-3 łyżki skórki pomarańczowej (resztę wykorzystasz później). Przesiej i wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ekstrakt migdałowy i całość dokładnie wymieszaj.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".