BIO

EKOWITAL Orzechy nerkowca ekologiczne (100g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249970830
    Producent: EKO WITAL
  • Orzechy nerkowca ekologiczne
         
    Ekologiczne orzechy nerkowca odznaczają się delikatnym, słodkim smakiem wspomagają walkę z cukrzycą i nadwagą. Orzechy nerkowca można jeść prażone, solone, w deserach, ciastach lub z warzywami.


    Masa netto
    : 100g.


    Producent: Eko-Wital

    Skład: orzechy nerkowca*
    *produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego
    Alergeny: orzechy
    Możliwe alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu i sezamu.
          
    Wartość odżywcza produktu na 100g:
    Wartość energetyczna
    (kJ/kcal):     2400 kJ/ 573 kcal
    Białko (g):     18
    Węglowodany (g):     30
    W tym cukry (g):     5
    Tłuszcz (g):     44
    W tym kwasy tłuszczowe
    nasycone (g):     8.4
    Błonnik pokarmowy (g):     1.5
    Sól (g):     0.03

    Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

    Produkt BIO:     TAK
    Produkt BEZLAKTOZOWY:     TAK
    Produkt WEGETARIAŃSKI:     TAK
    Produkt WEGAŃSKI:     TAK
    Produkt NATURALNY:     TAK

     

    Przepis

    Majonez wegański - odżywczy i zdrowy
    Majonez wegański - odżywczy i zdrowy

    SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):

    • ½ szklanki migdałów bez skórek  
    • ½ szklanki orzechów nerkowca  
    • ¼ szklanki oliwy z oliwek  
    • ¼ szklanki chłodnej wody  
    • 1 łyżka pasty tahini  
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka octu jabłkowego  
    • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
    • 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu  
    • 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)  
    • 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej  
    • szczypta mielonego pieprzu

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

     

    Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.