

EKOWITAL Orzechy nerkowca ekologiczne (100g) - BIO
Orzechy nerkowca ekologiczne
Ekologiczne orzechy nerkowca odznaczają się delikatnym, słodkim smakiem wspomagają walkę z cukrzycą i nadwagą. Orzechy nerkowca można jeść prażone, solone, w deserach, ciastach lub z warzywami.
Masa netto: 100g.
Producent: Eko-Wital
Skład: orzechy nerkowca*
*produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego
Alergeny: orzechy
Możliwe alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu i sezamu.
Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna
(kJ/kcal): 2400 kJ/ 573 kcal
Białko (g): 18
Węglowodany (g): 30
W tym cukry (g): 5
Tłuszcz (g): 44
W tym kwasy tłuszczowe
nasycone (g): 8.4
Błonnik pokarmowy (g): 1.5
Sól (g): 0.03
Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Produkt BIO: TAK
Produkt BEZLAKTOZOWY: TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt WEGAŃSKI: TAK
Produkt NATURALNY: TAK
Przepis
SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):
- ½ szklanki migdałów bez skórek
- ½ szklanki orzechów nerkowca
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki chłodnej wody
- 1 łyżka pasty tahini
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu
- 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)
- 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej
- szczypta mielonego pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.