BEZGLUTENOWE BIO

EKOWITAL Bulion warzywny w kostkach o obniżonej zawartości soli bez oleju palmowego bezglutenowy (60g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249973329
Producent: EKO WITAL

Bulion warzywny w kostkach o obniżonej zawartości soli bez oleju palmowego bezglutenowy BIO

Masa netto: 60g

Producent: EKO WITAL

Pochodzenie: Włochy

Skład: chlorek potasu, miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), oleje roślinne* (masło she*, oliwa z oliwek extravirgin*), suszone warzywa* w różnych proporcjach 13,7% (cebula*, SELER*, marchew*, pietruszka*), mąka ryżowa*, sól morska, skrobia kukurydziana*, maltodekstryna*, przyprawy*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: zawiera soje i seler.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 24/6
Białko (g): 0,1
Węglowodany (g): 0,4
W tym cukry (g): 0,1
Tłuszcz (g): 0,4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Sól (g): 0,24

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK

PRODUKT WEGAŃSKI: TAK

Przepis

Ullenkowa pomidorowa z makaronem cukiniowym
Ullenkowa pomidorowa z makaronem cukiniowym

Składniki:

  • świeża papryka,
  • 6 średnich świeżych pomidorów,
  • 500ml bulionu warzywnego
  • cukinia,
  • 2 suszone pomidory,
  • 2 suszone morele bez pestek,
  • kilka gałązek natki pietruszki,
  • kawałek pora,
  • przyprawy: suszone oregano, suszony tymianek, pieprz ziołowy, świeże listki bazylii,
  • olej kokosowy (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Świeże pomidory przekrój na pół i piecz w piekarniku ok. 20 minut, razem z papryką. Por drobno posiekaj i podduś na łyżce wody lub kilku kroplach oleju kokosowego. Dodaj garść posiekanej natki pietruszki, upieczone pomidory i paprykę morele, suszone pomidory i przyprawy. Miksuj ok. 20 sekund na wysokich obrotach. Dolej bulion warzywny, gotuj ok. 5 minut. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do zupy. Gotuj ok. 10 minut. Podawaj z dużą ilością posiekanej natki pietruszki i świeżej bazylii. Możesz doprawić śmietanką migdałową lub kokosową do smaku.

 

Przepis pochodzi z książki "Zielony sekret zdrowia. Uzdrawianie przez roślinne gotowanie.", autorki bloga Ullenka.