





ISOLA Napój ryżowy ekologiczny (1l) - BIO
Napój ryżowy BIO
Objętość netto: 1l
Producent: ISOLA
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Włochy
Skład: baza ryżowa* 98,91% (woda, ryż* 17%), olej słonecznikowy tłoczony na zimno*, sól morska
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 241/57
Białko (g): <0,5
Węglowodany (g): 12
W tym cukry (g): 5,5
Tłuszcz (g): 1
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Błonnik pokarmowy (g): <0,5
Sól (g): 0,08
Certyfikat: IT-BIO-06
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
PRODUKT WEGAŃSKI: TAK
Przepis
SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):
- ½ szklanki migdałów bez skórek
- ½ szklanki orzechów nerkowca
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki chłodnej wody
- 1 łyżka pasty tahini
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu
- 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)
- 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej
- szczypta mielonego pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.