


ORGANIC Orzechy włoskie ekologiczne (400g) - BIO
Orzechy włoskie ekologiczne
Skład: ekologiczne orzechy włoskie 100%.
Możliwa obecność: zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów oraz sezamu.
Masa netto: 400g
Kraj pochodzenia: Mołdawia
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 686 kcal (2833 kJ)
Białko: 15,0g
Węglowodany: 7,0g
w tym cukry: 2,6g
Tłuszcz: 65g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0g
Sól: 0,0g
Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE
Konfekcjonowano przez: Eko-Wital Sp. z o.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa (PL-EKO-01)
Informacje dodatkowe:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Przepis z produktem: ORGANIC Orzechy włoskie ekologiczne (400g) - BIO
Przepis pochodzi z książki Wiolety Wójcik "Kulinarna Wiola. Boże Narodzenie".
SKŁADNIKI
- 1kg fileta z karpia
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- olej
- masło
- 2 białka jajek
PANIERKA
- 4 pełne łyżki drobno pokrojonych orzechów włoskich
- 3 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki mąki pszennej
- szczypta soli
Wykonanie
1. Wymieszaj wszystkie składniki panierki.
2. Umytą rybę pokrój w paski szerokości około 2 cm. Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
3. Białka ubij.
4. Doprawioną rybę obtocz w ubitej pianie, a następnie w panierce.
5. Na patelni rozgrzej olej i masło. Smaż rybę na średnim ogniu, aż się zarumieni.
Rada Wioli
Tak przygotowany karp jest soczysty i chrupiący – głównie za sprawą orzechów. Rybę można usmażyć wcześniej, a przed podaniem wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Przed pieczeniem warto położyć na wierzch kilka wiórków masła.