BIO

ORGANIC Orzechy włoskie ekologiczne (400g) - BIO

Kod: 5908249974982
Ekologiczne ORZECHY WŁOSKIE charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek (najlepiej lekko podprażone) lub jako samodzielną przekąskę.

Orzechy włoskie ekologiczne

Skład: ekologiczne orzechy włoskie 100%.
Możliwa obecność: zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów oraz sezamu.

Masa netto: 400g

Kraj pochodzenia: Mołdawia

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 686 kcal (2833 kJ)
Białko: 15,0g
Węglowodany: 7,0g
w tym cukry: 2,6g
Tłuszcz: 65g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0g
Sól: 0,0g

Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE

Konfekcjonowano przez: Eko-Wital Sp. z o.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa (PL-EKO-01)

Informacje dodatkowe:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Przepis z produktem: ORGANIC Orzechy włoskie ekologiczne (400g) - BIO

Karp w orzechowej panierce
Karp w orzechowej panierce

Przepis pochodzi z książki Wiolety Wójcik "Kulinarna Wiola. Boże Narodzenie".

SKŁADNIKI

  • 1kg fileta z karpia
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • olej
  • masło
  • 2 białka jajek

PANIERKA

  • 4 pełne łyżki drobno pokrojonych orzechów włoskich
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • szczypta soli

Wykonanie

1. Wymieszaj wszystkie składniki panierki.

2. Umytą rybę pokrój w paski szerokości około 2 cm. Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

3. Białka ubij.

4. Doprawioną rybę obtocz w ubitej pianie, a następnie w panierce.

5. Na patelni rozgrzej olej i masło. Smaż rybę na średnim ogniu, aż się zarumieni.

 

Rada Wioli

Tak przygotowany karp jest soczysty i chrupiący – głównie za sprawą orzechów. Rybę można usmażyć wcześniej, a przed podaniem wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Przed pieczeniem warto położyć na wierzch kilka wiórków masła.

Opinie o produktach i sklepie