ORGANIC Migdały cięte ekologiczne (płatki migdałowe) (150g) - BIO
Migdały cięte (płatki migdałowe) ekologiczne
Masa netto: 150g
Producent: Organic Farma Zdrowia, Włochy.
Składniki: migdały cięte ekologiczne 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna - 2508 kJ / 607 kcal
- Tłuszcz - 53 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,1 g
- Węglowodany - 3,9 g
- w tym cukry - 3,5 g
- Błonnik - 13 g
- Białko - 22 g
- Sól - 0 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Przepis
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.
SKŁADNIKI:
- 1 kg karpia
- sok z cytryn
- masło klarowane
- 200 g płatków migdałowych
- 3 łyżki miodu
- mały kawałek startego korzenia imbiru
- sól morska
PRZYGOTOWANIE:
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.