BIO

ORGANIC Migdały cięte ekologiczne (płatki migdałowe) (150g) - BIO

Kod: 5908249974203
Ekologiczne płatki migdałowe to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.

Migdały cięte (płatki migdałowe) ekologiczne

Masa netto: 150g

Producent: Organic Farma Zdrowia, Włochy.

Składniki: migdały cięte ekologiczne 100%

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna - 2508 kJ / 607 kcal
  • Tłuszcz - 53 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,1 g
  • Węglowodany - 3,9 g
  • w tym cukry - 3,5 g
  • Błonnik - 13 g
  • Białko - 22 g
  • Sól - 0 g

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące. 

Przepis

Karp w płatkach migdałowych
Karp w płatkach migdałowych

  Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg karpia
  • sok z cytryn
  • masło klarowane
  • 200 g płatków migdałowych
  • 3 łyżki miodu
  • mały kawałek startego korzenia imbiru
  • sól morska

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.