Orzechy włoskie BIO (100g) - ORGANIC MARKET
Orzechy włoskie ekologiczne
Masa netto: 100g
Producent: Organic Farma Zdrowia; Konfekcjonowano przez: Eko-Wital Sp. z o.o. ul. Annopol 3; 03-236 Warszawa (PL-EKO-01)
Składniki: ekologiczne orzechy włoskie 100%
Możliwa obecność zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów oraz sezamu.
Pochodzenie: Bułgaria
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 686 kcal (2833kJ)
- Białko: 15g
- Węglowodany: 7g
- Tłuszcz: 65g
- Sól: 0g
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis
SKŁADNIKI:
500 g dyni hokkaido
1 marchewka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 jajka
1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka ostrej papryki
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Obraną marchewkę, dynię i cebulę kroimy w kostkę i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i pieczemy ok. 20 minut lub do momentu, gdy warzywa będą zupełnie miękkie i lekko zrumienione. Upieczone i lekko przestudzone warzywa przekładamy do blendera, dodajemy kaszę, oliwę, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, orzechym i krótko blendujemy do uzyskania w miarę jednolitej masy. Według uznania doprawiamy dodatkową porcją przypraw, solą i pieprzem. Na koniec masę łączymy z jajkami. Masę wylewamy na wysmarowaną oliwą formę keksową. Temperaturę w piecu zmniejszamy do 180 stopni C i pieczemy pasztet przez około 1h. Przed podaniem studzimy kilka godzin (najlepiej w lodówce).