WEGETARIAŃSKI BIO

Orzechy włoskie BIO (100g) - ORGANIC MARKET

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249973688
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze. Natura i nic więcej!

    Orzechy włoskie ekologiczne

     

    Masa netto: 100g

    Producent: Organic Farma Zdrowia; Konfekcjonowano przez: Eko-Wital Sp. z o.o. ul. Annopol 3; 03-236 Warszawa (PL-EKO-01)

    Składniki: ekologiczne orzechy włoskie 100%
    Możliwa obecność zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów oraz sezamu.

    Pochodzenie: Bułgaria

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna:  686 kcal (2833kJ)
    • Białko: 15g
    • Węglowodany: 7g
    • Tłuszcz: 65g
    • Sól: 0g

    Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przepis

    Pasztet z kaszą jaglaną
    Pasztet z kaszą jaglaną
    Zdrowa pyszność na zimowy stół. Bardzo prosty przepis na sycące i zdrowe danie z kaszy jaglanej. Autorem jest blogerka EatEasy, młoda lekarka, która doskonale wie co znaczy cierpieć na chroniczny brak czasu. Od kilku lat szuka więc patentów na pyszne, sezonowe, ale przede wszystkim szybkie przepisy! Dla mniej i bardziej zabieganych, małych i dużych, pracowitych i leniwych. Dla wegan i mięsożerców.

    SKŁADNIKI:

    500 g dyni hokkaido

    1 marchewka

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

    2 jajka

    1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich

    2 łyżki sosu sojowego

    1/2 łyżeczki cynamonu

    1 łyżeczka mielonego imbiru

    1 łyżeczka gałki muszkatołowej

    1 łyżeczka ostrej papryki

    3 łyżki oliwy z oliwek

    sól i pieprz

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Obraną marchewkę, dynię i cebulę kroimy w kostkę i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i pieczemy ok. 20 minut lub do momentu, gdy warzywa będą zupełnie miękkie i lekko zrumienione. Upieczone i lekko przestudzone warzywa przekładamy do blendera, dodajemy kaszę, oliwę, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, orzechym i krótko blendujemy do uzyskania w miarę jednolitej masy. Według uznania doprawiamy dodatkową porcją przypraw, solą i pieprzem. Na koniec masę łączymy z jajkami. Masę wylewamy na wysmarowaną oliwą formę keksową. Temperaturę w piecu zmniejszamy do 180 stopni C i pieczemy pasztet przez około 1h. Przed podaniem studzimy kilka godzin (najlepiej w lodówce).