Książka "Bez glutenu, pszenicy i nabiału. Kuchnia domowa" Antoinette Savill
Książka "Bez glutenu, pszenicy i nabiału" Antoinette Savill to ponad 100 przepisów dla osób z nietolerancją glutenu i białka mleka krowiego. Zawiera pomysły na nowoczesne przepisy z kuchni całego świata. Gdy przejście na dietę bezglutenową i bezmleczną staje się zdrowotną koniecznością, niełatwo jest przestawić się na przygotowywanie posiłków pozbawionych tych problematycznych składników. Z przepisami z książki można łatwo urozmaicić swój codzienny jadłospis. Autor podaje na początku wykaz najbardziej przydatnych produktów w takiej kuchni. Jest też słowniczek często używanych terminów kulinarnych, zasady BHP i przydatne wyposażenie. A później - już tylko i aż - przepisy! Przepisy są podzielone na działy: zupy, potrawy z jaj, przystawki, dania warzywne i sałatki, sosy i polewy, naleśniki, makaron, pizza i risotto, ryby i owoce morza, drób, dziczyzna i inne mięsa, chleb i bułeczki, ciasta na tarty i ptysie, wypieki - ciasta i ciastka oraz desery. Jest to więc przekrój przez całodniowy jadłospis. Smacznego bez!