![](/uploads/widget/6/image/thumbnail/thumb_jesienna-rozgrzewka-organicmarket-2.jpeg?lm=1663577921)
![Bagietka z pomidorami i oliwkami](/uploads/blog/main/thumbnail/gallery_6228b0f667248-Baguette.png?lm=1670854507)
Bagietka z pomidorami i oliwkami
2
Czas: 15min
Trudność: Łatwe
Liczba porcji: 2
SKŁADNIKI:
- 1 Bagietka 350g
- 10 czarne oliwki bez pestek
- 10 zielone oliwki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka/łyżeczki oregano
- 2-3 pomidory
- 3 łyżka/łyżki oliwa z oliwek
- sól w miarę potrzeby
PRZYGOTOWANIE:
Bagietkę pokroić na kromki i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 5-6 minut. Po wyjęciu natrzeć czosnkiem i polać odrobiną oliwy, posypać solą i oregano. Na koniec ułożyć pomidory pokrojone w kostkę i ćwiartki drylowanych oliwek.
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły