

Przygoda
08-08-2022
data modyfikacji: 2022-09-07
Składniki:
- 2 marchewki,
- cukinia,
- łyżka migdałów bez skórki,
- 1/4 świeżej papryki czerwonej,
- 1/4 papryki zielonej,
- miąższ z 1/2 mango,
- zielone kiełki rzodkiewki lub brokułu,
- kilka listków świeżej mięty,
- kilka listków świeżej kolendry,
- sos tahini,
- pasta z owocu tamaryndowca (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Z marchewki i cukinii zrób w spiralizerze (bądź ręcznie np. wstążki za pomocą obieraczki do warzyw) makaron. Włóż go do miski, w której będziesz serwować sałatkę. Mango i papryki pokrój w cienkie paski, posiekaj migdały (lub użyj płatków). Na makaronie warzywnym ułóż kolejno: kiełki, paprykę, mango, posyp posiekanymi ziołami i migdałami. Przed podaniem polej sosem tahini.
Przepis pochodzi z książki "Zielony sekret zdrowia. Uzdrawianie przez roślinne gotowanie.", autorki bloga Ullenka.
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły