Sałatka z groszkiem, kimchi i jajkiem

Sałatka z groszkiem, kimchi i jajkiem

2

Składniki:

● 150 g groszku cukrowego

● 2 jajka

● 2 garście zieleniny

● 200 g Old Friends Kimchi

● 1 łyżeczka koreańskiej pasty gochujang

● 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego

● 1 łyżeczka miodu

● 1 łyżeczka oleju sezamowego

● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu

● sok z ½ limonki

Przygotowanie:

W małej miseczce mieszamy: pastę gochujang, sos sojowy, miód, olej sezamowy, miód, sok z limonki oraz olej sezamowy. Jajka wkładamy do wrzątku i gotujemy 8 minut. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki. Groszek wrzucamy na 20 sekund do wrzątku, a następnie szybko przekładamy do wody z kostkami lodu. Posiekane kimchi mieszamy z sałatą, groszkiem oraz dressingiem. Na wierzchu sałatki kładziemy przekrojone jajko.

 

Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.