Jaglanka z owocami na śniadanie

Jaglanka z owocami na śniadanie

2

SKŁADNIKI:

NA 4 PORCJE

  • 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
  • 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
  • 3 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka posiekanych rodzynek
  • 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
  • 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego

 

PRZYGOTOWANIE:

Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać  pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.