Cytrynowe muffinki
2
Składniki:
- 270 g mąki pszennej tortowej lub orkiszowej białej
- 120 ml oleju kokosowego
- 30 g wiórków kokosowych
- 150 ml mleka
- 2 jajka
- 1/2 - 3/4 szklanki cukru lub innego słodzidła
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- sok z połowy cytryny + 1 łyżeczka startej skórki
- 1 łyżeczka olejku cytrynowego
- szczypta soli
Przygotowanie:
Suche i mokre składniki łączymy w dwóch osobnych miskach, następnie do suchych dodajemy morką mieszankę i krótko mieszamy widelcem. W cieście mogą zostać grudki. Powstałą mieszankę nakładamy do papilotek, wypełniając 3/4 ich wysokości. Pieczemy 15-20 minut w temp. 180 stopni. Gotowe muffinki możemy polać lukrem, białą lub gorzką czekoladą.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły