

Kompot z suszu
05-12-2020
data modyfikacji: 2021-12-22
Składniki na 2 l kompotu:
- 100 g suszonych jabłek,
- 100 g suszonych śliwek,
- garść suszonych moreli,
- garść rodzynek,
- kawałek laski cynamonu,
- szczypta cynamonu w proszku,
- 5 goździków,
- 2 łyżki miodu,
- 1 pomarańcza
Przygotowanie:
- Suszone owoce zalać zimną wodą w takiej ilości,aby je przykryła i odstawić na noc (lub na kilka godzin).
- Zagotować 2 l wody razem z laską cynamonu i goździkami. Dodać miód i sypki cynamon, wlać suszone owoce wraz z wodą, w której się moczyły i gotować ok. 30 minut.
- Dodać pomarańczę pokrojoną w plastry,podawać ciepły lub schłodzony
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły